logo Kattentrimster Felix Fortuna Gezonde voeding voor je kat

Voedingsadvies

Gezonde voeding is belangrijk

Wordt je ook hopeloos als je de eindeloze rijen voeding ziet in de supermarkt of in online-webshops? Alle merken schreeuwen het uit dat ze de beste zijn, dat je kat deze voeding het allerlekkerst zal vinden. Maar wat is reclame en wat is werkelijkheid? Bij Felix Fortuna delen we graag onze kennis zodat we voor jou kat persoonlijk het beste voer voor je kat kunnen uitkiezen, rekening houdend met je budget.

Moeilijk keuze maken voor gezonde kattenvoeding
uitgebreide analyse kattenvoer afgestemd op je eigen kat

Wil je weten of het voer dat je kat nu krijgt, aansluit op de noden van je kat? Wij maken graag een uitgebreide analyse op. Elk deeltje van de voeding wordt onder de loep genomen en in 'gewone mensentaal' uitgelegd waarom dit in de voeding aanwezig is en wat het met het lichaam doet. Indien gewenst, geef ik je graag enkele tips over waar het beter kan, daarbij houden we rekening met de voorkeuren van je kat, haar leeftijd, algemene gezondheid en je budget.

Merk je dat je kat wat te dik staat? Hoorde je bij de dierenarts dat je kat wat kilootjes moet afvallen? Overgewicht is een veel voorkomend probleem die het risico op ziektes op sterk vergroten. We denken dan vooral aan diabetes, alvleesklierontsteking, leververvetting, ademhalingsmoeilijkheden, tumoren, artrose, urinewegproblemen en hart- en vaatziekten. Het is dus belangrijk om een te zware kat op dieet te zetten, maar eenvoudig is het niet. Als je maar een kleine portie geeft en je kat constant honger heeft, kan ze gefixeerd geraken op eten en dan maak je alles nog erger dan het was. Bij Felix Fortuna bieden we je een individuele aanpak voor je kat aan, zorgen ervoor dat ze een verzadigd gevoel heeft, en volgen je week na week op gedurende twee maanden.

kat met overgewicht moet afvallen wegens gezondheidsrisico
Speciale voeding voor katten met gezondheidsproblemen

Heeft je kat gezondheidsproblemen? Dan kan in samenwerking met je dierenarts een alternatief dieet samengesteld worden. We denken dan aan diabetes, nierfalen,...

Trustpilot